Sivuston uutiset

Kansalaisaloite ja Kaironin syksy 2019

Kansalaisaloite ja Kaironin syksy 2019

av Kairon Instituutti -
Antal svar: 0

Hei!               

TÄRKEÄ LUONTAISHOITOALAA JA CAM-HOITOJA KOSKEVA KANSALAISALOITE NYT ALLEKIRJOITETTAVISSA TÄSSÄ LINKISSÄ

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5011 

Aloite on näitä hoitoja käyttävien yksityisten kansalaisten tekemä ja siinä vaaditaan, että kaikilla on halutessaan vapaus valita ja myös taloudellinen mahdollisuus käyttää turvallisia täydentäviä hoitoja. Aloite on hyvin tehty ja perusteltu. Käyttehän allekirjoittamassa aloitteen itse ja levitätte tietoa aloitteesta kaikin mahdollisin keinoin. Allekirjoittaminen tapahtuu joko sähköisesti omilla pankkitunnuksilla ja se toimii käytännössä yksinkertaisesti ja helposti. Paperinen kannatusilmoitus (pdf) on määrämuotoinen A4-kokoinen (optisesti luettava) lomake, ja sitä voi tulostaa sivulta ja linkittää muille sivustoille. Paperisia versioita kannattaa pitää esillä esim. vastaanotoilla, terveyskaupoissa, messuilla ja luennoilla. Tavoite, 50 000 allekirjoitusta, on mahdollista saavuttaa, mutta vain yhteisenä rintamana toimien ja voimakasta asian levitystyötä tehden.

Aloitteen kotisivu: https://www.taydentavathoidotkaikille.fi

Kiitämme etukäteen avustanne tässä meille niin tärkeässä asiassa. Kyse on historiallisesta aloitteesta ja koskee kaikkia CAM-hoitoja, siis myös jo nimikesuojauksen saaneita.

Tämän viestin muu sisältö:

 1. Koululääketieteen uusi aloitus elokuussa 2019 (seuraava 2021)
 2. LLT/ravintoterapia –kurssi syyskuussa Helsingissä
 3. Täydennyskoulutusta Helsingissä lokakuussa 2019
 4. Helsingissä ja Oulussa alkavat koulutukset: TVT tunnevyöhyketerapia ja TTT tunnetaideterapia
 5. UUTTA: Kaironin itsehoitokurssit
 6. Kevään 2020 lyhytkurssit

1. Koululääketieteen uusi aloitus elokuussa 23.-25.8.2019

Vielä ehdit mukaan!

Lääketieteen perusteiden tuntemus on luontaisterapeutille välttämätöntä ja diplomitutkinnoissamme se on mukana pakollisena osiona. Lääketieteen perusteisiin kuuluu kahdeksan teoriajaksoa: anatomia ja fysiologia 1 ja 2, neurologia, tautioppi 1, 2 ja 3, psykologia ja psykiatria. Jos ja kun yllämainittu kansalaisaloite menee eduskunnan käsittelyyn, niin on ensiarvoisen tärkeää voida osoittaa, että kaikilla terapeuteilla on koululääketieteen perusteet hallinnassa! Eli nyt on hyvä hetki suorittaa ne, jos ne puuttuvat.

Anatomia ja fysiologia 1                                            23.-25.8.19       

Anatomia ja fysiologia 2                                            22.-24.11.19               

Neurologia                                                                 28.2.-1.3.20   

Tautioppi 1                                                                 15.-17.5.20  

Tautioppi 2                                                                 21.-23.8.20                 

Tautioppi 3                                                                 20.-22.11.20

Psykologia                                                                 keväällä 2021

Psykiatria                                                                   keväällä 2021               

Koululääketieteen kurssikierto on n. 2 vuotta, seuraava koulutusjakso alkaa aikaisintaan syksyllä 2021!

 

2. LLT/ravintoterapiakurssi syyskuussa Helsingissä 13.-15.9.2019

Luontaislääketieteen peruskurssissa keskitytään luontaislääketieteen ajattelutavan, filosofian ja tieteellisyyden ymmärtämiseen sekä terveelliseen ravintoon. Kurssilla painotetaan erityisesti ravinnon merkitystä ihmisen terveyden yleisenä perustukijalkana, sekä käsitellään amalgaamiongelmaa.

Kurssi on pakollinen kaikille diplomitutkintoon tähtääville terapeuteille erityisalueesta riippumatta. Tämä kurssi järjestetään 1 – 2 vuoden välein.

 

3. MVT-PVT-TVT-TTT täydennyskoulutus Helsingissä 26.-27.10.2019

”Tudy laajennus: kolmas raja”

Kolmannella rajalla syntyy rajuja reaktioita kuten raivo, luonnevikaisuus, kehoa tuhoavat sairaudet (syöpä, dementia, jne.).

Tämä täydennyskoulutus on Keho- ja Tunnevyöhyketerapeutit ry:n edellyttämä koulutus kerran kolmessa vuodessa kaikille yhdistyksen jäsenille alennettuun hintaan 250€. Koulutus on kuitenkin avoin muillekin kuin yhdistyksen jäsenille, hinta 280€. Koulutuksen tarkoituksena on päivittää terapeutin tiedot kolmivuosittain ajan tasalle, koska terapia kehittyy ja uutta tietoa tulee koko ajan. Koulutus on tarkoitettu sekä MVT-, PVT-, TVT- että TTT -terapeuteille. Kursseille voivat ilmoittautua valmiit terapeutit sekä vähintään TVT7 tai TTT5 - kurssin suorittaneet opiskelijat.

 

4. Helsingissä ja Oulussa alkavat koulutukset

TVT tunnevyöhyketerapia 1 kurssi Helsingissä 12.-13.10.2019.

 • 10.9.2019 klo 17.30-20.00 Tunnevyöhyketerapia TVT info-/näytehoitotilaisuus

TTT tunnetaideterapia 1 kurssi Helsingissä 14.-15.3.2020.

 • 27.8.2019 klo 17.30-20.00 Tunnetaideterapia maalausilta
 • 5.2.2020 klo 17.30-20.00 Tunnetaideterapia TTT info-/maalausilta

TTT tunnetaideterapia 1 kurssi Oulussa 18.-19.4.2020.

 

5. UUTTA: Kaironin tunnevyöhyketerapian ja tunnetaideterapian koulutukset alkavat syksystä lähtien 3 kurssin mittaisella itsehoito-osiolla

Kaironin kurssitarjonta uudistuu ja tunnetaideterapian ja tunnevyöhyketerapian kolme ensimmäistä kurssia on mahdollista suorittaa itsehoitokursseina! Samalla itsehoito-osio toimii pohjana varsinaisille pitkille tutkintoon johtaville ohjaaja-/terapeuttikoulutuksille.

Yleinen pahoinvointi ja eksyksissä olo kasvaa yhteiskunnassamme koko ajan ja ihmisillä on lisääntynyt tarve ottaa elämä omiin käsiinsä. Pyrimme vastaamaan tähän tarpeeseen, koska kehon pisteet ovat aina läsnä oleva ja helppo tapa rauhoittaa itsensä, hoitaa kipuja ja tasapainottaa kehon energioita ja auttaa ihminen samalla itsetuntemuksen polulle. Myös paperia ja värit voi helposti ottaa esille aina kun siihen on tarvetta. Tunnemaalaus ylläpitää luovuutta ja lisää itsetuntemusta.

 

6. Kevään 2020 lyhytkurssit

 • Itsehoitoa homeopatialla          8.-9.2.2020

Kurssi selvittää mitä homeopatia on ja miten se toimii. Krooniset sairaudet vaativat koulutetun klassisen homeopaatin perusteelliseen haastatteluun pohjautuvaa hoitoa, mutta akuuteissa tiloissa homeopatiaa voidaan käyttää itsehoidossa.

Kurssi on tarkoitettu eri vaihtoehtohoitoja tekevien terapeuttien lisäksi kaikille homeopaattisesta itsehoidosta kiinnostuneille.

 • Äiti/lapsi – kurssi                        28.-29.3.2020

Kurssi on tarkoitettu MVT/PVT/TVT – terapeuteille tai vähintään TVT8 – kurssin suorittaneille ja pitää sisällään mm. seuraavia aiheita: lapsettomuuden hoito, raskausajan hoito, synnytyskipujen lievitys, imetys, äidinmaitokorvikkeet, vauvan hoito / tunnevyöhyketerapeuttinen vauvahieronta, hoitoharjoittelua.

 

Ilmoittautumiset kursseille https://www.kairon.fi/opiskelu/ilmoittautuminen/ tai sähköpostitse kairon@kairon.fi

Kaikki tarkemmat tiedot kaikista Kaironin järjestämistä kursseista ja tilaisuuksista löydät kurssikalenteristamme: http://www.kairon.fi/kurssikalenteri/


Tervetuloa mukaan aloituskursseille, täydennyskoulutuksiin sekä info- ja tutustumisiltoihin!

Kiitos osallistumisestasi ja tiedon jakamisestasi myös ystävillesi :)

 

Oikein hyvää loppukesää kaikille toivottaa

Kaironin väki

Jos et halua saada enää jatkossa näitä viestejämme, niin ilmoitatko siitä ystävällisesti toimistomme sähköpostiin kairon@kairon.fi, niin poistamme Sinut postituslistaltamme.